Doppstadt SM 620.2 voor Coremans Groep

Onlangs heeft de Coremans Groep (www.coremans.com) uit Breda een Doppstadt SM 620.2 in gebruik genomen. De Coremans Groep is van oudsher een familiebedrijf welke zijn oorsprong vind als loonbedrijf in de oorlogsjaren. In 1971 werd het bedrijf overgenomen door twee zonen, Anton en Jos Coremans en nam het grondwerk, door de uitbreiding van de activiteiten, een steeds belangrijkere plaats in. In 2003 is Gebr. Coremans Recycling B.V. aan toegevoegd aan de groep vanwege een toename van werkzaamheden in de sorteer- en overslag branche. Vanaf 2007 geeft de 3e generatie  leiding aan de 70 vaste medewerkers van het bedrijf, waarmee het voortbestaan van Coremans als familiebedrijf gewaarborgd is. 

De Doppstadt SM 620.2 is uitgerust met een ruim overbemeten Deutz TCD 3.6 LA dieselmotor van 85KW / 115 pk bij 1800 rpm en is zeer geluidsarm. De hydraulische pompen en motoren zijn van Mannesmann-Rexroth en Danfoss. De grote bunker, met een inhoud van 5 m3 zonder opzetschotten , is uitgevoerd met een getande bunkerband ,welke door een spijlenrol wordt aangedreven waardoor slippen van de bunkerband is uitgesloten. De bedieningskast is aan de achterzijde van de machine gemonteerd , uit de gevarenzone van de bunker. De Doppstadt SM 620.2 heeft 4 programma’s voor een optimale beladingsgraad van de bunker naar de voeding van de trommel. Onder alle omstandigheden en de te zeven producten ( nat, droog , vette klei , leem of compost ) zorgt deze besturing voor een optimale capaciteit en kwaliteit van de gezeefde fracties.

De zeefmachine zal op diverse projecten worden ingezet. Daarnaast is de Coremans Groep als grondbank gecertificeerd conform BRL 9335-1 en BRL 9335-4 certificering. Op de eigen locatie wordt de zeefmachine ingezet om binnen komende grondstromen te zeven en samengesteld grondproduct te maken zoals BRL Teelaarde, BRL Bomengrond en BRL Bomenzand

Pols bedankt de directie van Coremans voor het gestelde vertrouwen en wenst het team van Coremans Groep heel veel efficiënte en productieve uren toe met deze schitterende machine.

Wilt u weten wat de Doppstadt SM620.2 voor uw werkzaamheden kan betekenen? 

Neem contact met ons op via: +31 (0) 765032688

Of mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

#Doppstadt #Coremans #Recycling #Trommelzeef #Zeef #Zeven #Screening #Familiebedrijf #Afval #Pols 

 

Turborotonde IABC-Leursebaan